Oktatóink

Konkoly Noémi tulajdonos, hatha jógaoktató

Közgazdászként az ingatlan befektetések kőkemény rideg világa után egy éles váltással kerültem a jóga meghitt és csendes világába, amit egy váratlanul nehéz élethelyzetnek köszönhetően vonzottam be magamnak. Ennél a lépésnél tudtam, hogy új útra indultam, ahol kiteljesedhetek. Szeretném ezt az utat és ezt a nyugalmat megismertetni, és a vele járó testi és lelki tapasztalásokat átadni vendégeimnek a gyakorlások során.
 
Ha egyensúlyra törekszel, megtalálod amit keresel. Ebben segít utadon a jóga.
Végül álljanak itt Buddha szavai, melynél kifejezőbbet nem tudok megfogalmazni. 
 
Amit gondolunk, megteremtjük. Amit érzünk, azt vonzzuk. Amit elképzelünk, azzá válunk.

Sz. Kövér Szilvia

A tánc, a mozgás és a sport szeretete mindig is közel állt hozzám. Noha a jógával viszonylag későn találkoztam, ez a fajta mozgásforma ötvözte számomra mindazt, amit addig fontosnak tartottam.

Mint sokan mások, én is edzésformát kerestem, amikor úgy döntöttem, kipróbálom a jógát. Munka, tanulás és családi elfoglaltságok mellett rendkívül leterheltnek és túlhajszoltnak éreztem magam, és így is volt. Testi tünetek formájában érkeztek az első jelzések: szükség van a változtatásra.

Online találkoztam a jógával először, és úgy döntöttem, kipróbálom, vajon valóban olyan áldásos hatással bír-e, mint ahogyan azt a hírforrásokból próbálják velünk elhitetni?


Meglepetésszerűen értek az első intuíciók; valóban képes kipréselni az emberből a feszültséget, oldani a stresszt, és jobb közérzetet biztosítani. Számos nehézség és kihívás alkalmával újra és újra megtapasztaltam a jóga jótékony hatását az élet valamennyi területén. Izgalmas felfedezés, hogyan hatnak az egyes mozdulatok mindennapi folyamatainkra, és hogyan ismerhetők fel a test jelzéseiből mélyebb, lelki összefüggések, amelyekből azután tanulhatunk, építkezhetünk és fejlődhetünk.


Jelenleg az élet más területén is oktatóként dolgozom, ami számomra örömteli tevékenység. Tanítani, és egymástól tanulni csodálatos folyamat, és elérkezettnek érzem az időt, hogy mindazt a tudást, amit kiváló oktatóktól kaptam, továbbadjam.


Mindenkinek ajánlom a jóga órákat, aki szeretne rugalmasabbá, energikusabbá válni fizikálisan és mentálisan egyaránt, vagy csak egyszerűen levezetni a mindennapi stresszt és feszültséget. Nem, nem szükséges extra hajlékonyság, bármely életkorban elkezdhető, illetve nők és férfiak számára egyaránt kiváló lehetőség. Minden esetben az egyénhez mért fejlődés a fontos, amihez a kiscsoportos, illetve a személyes jóga órák kiválóan alkalmasak.


Szeretettel várok óráimon minden érdeklődőt, aki szeretne tenni az egészégéért, szívesen mozogna egy jót, és töltődne Jászberény szívében, a Nova Yoga Laborban.

Durucz Dorina hatha jógaoktató

Már egészen korán elkezdett érdekelni a jóga misztikus világa, valami megmagyarázhatatlan érdeklődés fogott el vele kapcsolatban már tinédzser koromban is. 15 éves lehettem amikor először anyukámmal mentem el egy órára, ott már éreztem, hogy valami különleges helyet fog elfoglalni az életemben. Onnantól azonban hosszú út vezetett idáig, hol egymásra találtunk a jógával, hol kisebb, hol nagyobb szünetek váltották fel egymást.

A jógázás gondolata azonban időről időre mindig fel-fel bukkant az életemben, éreztem, hogy érdekel, hogy szeretném és, hogy valamilyen feladatom van vele. A gyökeres változás akkoriban jött amikor kikerültem Londonba au pairkedni. Egyedül egy idegen országban úgy éreztem, hogy csakis magamra számíthatok, és a lehető legjobb kapcsolatban kell lennem önmagammal ahhoz, hogy a legtöbbet tudjam kihozni ebből az időszakból. Ehhez a segédeszköz pedig nem más volt mint a jóga, és hogy végérvényesen visszataláljak ahhoz az úthoz, ami már sok éve bennem volt, csak sikerült néha letérni róla. Onnantól pedig a mindennapi életem részévé vált, a menedékemmé amikor összegyűltek a felhők a fejem felett, a segítségemmé, hogy rendben tudjam tartani a testem és a lelkem, és a szórakozásommá, amikor a zene ritmusára mozgok ahogyan éppen jól esik. Amikor jógázom a jelenben vagyok, csak én, a testem, és a lelkem. Egy ponton elérkezett az a pillanat, amikor rájöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, hogy átadhassam másoknak is azt a csodát, amit nekem a jóga adott. Az óráimon azt szeretném elérni, hogy abban a kis időben ki tudj szakadni a hétköznapokból, csak önmagadra tudj fókuszálni, és ne létezzen abban a pillanatban semmi más csak TE. A mélyebb dolgok mellett pedig jólesően át tudod mozgatni minden porcikádat úgy, hogy az ászanák gyönyörűen formálják a tested, és simogatják a lelked.

Az óra végén az a kedvencem, amikor az embert óriási hála, és boldogságérzet fogja el, mintha minden baj megszűnt volna. Gyere és tapasztald meg te is!

Nyitrainé Rusvai Tünde Kaya kalp jóga és TAO csikung oktató

Közel 30 éve, egy betegség utáni felgyógyulás elősegítése kapcsán találtam rá a jógára. Azóta jógázom és immár 14 éve oktatom is a hathajóga alapú Kaya kalp – test megfiatalító jógát. 
5 éve találkoztam a gyógyító TAO csikunggal Káplár Kornél tanításában. Három éve már ezt a jótékony mozgásformát is tanítom.
Ezek a mozgásformák nem megerőltetőek, mégis teljesen átmozgatják a testünket és energiával töltenek el. Ha fiatalodnál testben és lélekben, gyere és légy részese velem az élménynek. 
Minden érdeklődőt várok sok szeretettel. Namaste 

Dén Zsófia, Zsozsó hatha jógaoktató és gyógymasszőr

A sport már kiskorom óta a mindennapjaim része, a jógára pedig 4 éve találtam rá. Egyből magával ragadt és rengeteg pozitív változást hozott az életembe, egészségesebbé váltam testileg és lelkileg is. Számomra a jóga nem csak egy sport, hanem egy komplex életforma, ami amellett, hogy átmozgat, mobilizál és megtanít a test helyes tartására, segít elcsendesíteni az elmémet és tudatosnak maradni ebben a rohanó nagyvilágban, amiben létezünk. Ezt a csodálatos életérzést, amit a jóga nyújt számomra, szeretném átadni, minél több embernek, hogy más is hasonlóan szabadnak érezhesse magát testileg, lelkileg és szellemileg is, ezért döntöttem úgy, hogy oktatni szeretnék.